Long Zeh Nieuws

hans 50Sensei Hans viert zijn 50e jubileumjaar Shaolin Kempo

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat sensei Hans begon aan de sport Shaolin Kempo. Als kind van 10 jaar was hij al te vinden bij de sportschool aan de Molenstraat in Enschede. In 50 jaar is er veel veranderd in Enschede maar Shaolin Kempo heeft nog steeds een belangrijke plek in het leven van Sensei Hans.

Verrassing!
Op zaterdag 23 maart 2019 was de dojo aan de Reulver het toneel van een feestje. Een verrassingsfeest ter ere van onze zeer gewaardeerde sensei Hans. Een feest, met alle kempoka’s, jeugd en volwassen, opgedragen aan sensei Hans, met muzikale omlijsting van bezwerende krontjong klanken en dames en heren in sarong.

Opening door sifu Frans
Na een warm woord van welkom door sifu Frans die zijn waardering uitsprak voor de authentieke wijze waarop sensei Hans, Shaolin Kempo uitdraagt bij Long Zeh, begonnen de demonstraties.

Wit, geel en oranje
Weken van intensieve training werden in deze grand finale vertoond.
Met iedereen op de mat werd de 1e taikyoku gelopen, gevolgd door alle wit, geel- en oranjebanders die de 1e en 2e taikyoku demonstreerden vergezeld van een luid kia.

Een speciaal kempopak, een trofee en kempoverslagen van lang geleden
Bij elk feest horen natuurlijk ook cadeaus. Namens de school “Long Zeh” werd Hans een origineel kempopak aangeboden. Speciaal met geborduurde letters “Shaolin Kempo” en de melatibloem. Hans kreeg ook een herinneringstrofee voor zijn jubileum met daarop het logo van Shaolin Kempo van 50 jaar geleden. Het derde cadeau waren de originele handgeschreven stukken van een van de grondleggers van Kempo in Enschede, Eduard Lammerts van Bueren, met beschrijvingen van diverse saifa’s, kumite’s en verdedigingen. Sensei Hans vond het allemaal prachtig maar het mooiste cadeau stond aan de zijkant van de zaal, aldus sensei Hans; de kempoka’s van Long Zeh!

Oranje, groen en blauw
De groen- en blauwbanders gaven met sempai Thomas in hun midden een demo van de 3e en 4e taikyoku en de 1e en 2e saifa. Deze werd vervolgd met een solo-uitvoering van Aurora van de 3e en 4e taikyoku en van Kyara met de 1e en 2e saifa.

Linda en Rosanna gaven samen nog een voorbeeld van een verdediging om vervolgens het stokje over te dragen aan de bruinbanders.

Bruin
De bruinbanders gaven een indrukwekkende demonstatie van de 3e, 4e en 5e saifa met de 7e, 8e, 9e en 10e kumité en verdediging.

Zwart
Ook alle sensei droegen hun steentje bij en lieten de 7e, 8e, 9e en 10e saifa zien. Sensei Marco en sensei Arnoud deden samen een huiveringwekkend realistische demonstratie van verschillende mesweringen. Sensei Roger deed een solo van de 12e saifa.

Na al deze demonstraties waar we met zijn allen al jaren hard voor trainen was het inmiddels 13.15 uur geworden. Tijd om de demo’s af te sluiten en tijd te maken voor een hapje en drankje.

Het feest werd verplaatst naar Viebergo waar -met spekkoek, pandancake, lempers, lupis Surabaja, stroopwafelcake maar ook fetahapjes, borrelnootjes en snoepzakjes - het feest werd vervolgd en tevreden werd teruggeblikt op een mooie, gezellige en vooral indrukwekkende dag !


Sensei Hans, namens alle kempoka’s van Long Zeh, bedankt voor al die fijne trainingen!
Je bent een kanjer!!!

Slide background


Klik hier voor de foto's 

 

Shaolin Kempo Long Zeh

Contact Info

Heeft u vragen over Shaolin Kempo Long Zeh, neem dan contact met ons op via de contact pagina of kom gerust een keer langs als we aan het trainen zijn.

Shaolin Kempo Long Zeh
De Reulver 120
7544 RT Enschede

Tel. 053 8500477