NieuwsLong Zeh Nieuws

Slide background

hans 50Sensei Hans viert zijn 50e jubileumjaar Shaolin Kempo

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat sensei Hans begon aan de sport Shaolin Kempo. Als kind van 10 jaar was hij al te vinden bij de sportschool aan de Molenstraat in Enschede. In 50 jaar is er veel veranderd in Enschede maar Shaolin Kempo heeft nog steeds een belangrijke plek in het leven van Sensei Hans.

Verrassing!
Op zaterdag 23 maart 2019 was de dojo aan de Reulver het toneel van een feestje. Een verrassingsfeest ter ere van onze zeer gewaardeerde sensei Hans. Een feest, met alle kempoka’s, jeugd en volwassen, opgedragen aan sensei Hans, met muzikale omlijsting van bezwerende krontjong klanken en dames en heren in sarong.

Opening door sifu Frans
Na een warm woord van welkom door sifu Frans die zijn waardering uitsprak voor de authentieke wijze waarop sensei Hans, Shaolin Kempo uitdraagt bij Long Zeh, begonnen de demonstraties.

Wit, geel en oranje
Weken van intensieve training werden in deze grand finale vertoond.
Met iedereen op de mat werd de 1e taikyoku gelopen, gevolgd door alle wit, geel- en oranjebanders die de 1e en 2e taikyoku demonstreerden vergezeld van een luid kia.

Een speciaal kempopak, een trofee en kempoverslagen van lang geleden
Bij elk feest horen natuurlijk ook cadeaus. Namens de school “Long Zeh” werd Hans een origineel kempopak aangeboden. Speciaal met geborduurde letters “Shaolin Kempo” en de melatibloem. Hans kreeg ook een herinneringstrofee voor zijn jubileum met daarop het logo van Shaolin Kempo van 50 jaar geleden. Het derde cadeau waren de originele handgeschreven stukken van een van de grondleggers van Kempo in Enschede, Eduard Lammerts van Bueren, met beschrijvingen van diverse saifa’s, kumite’s en verdedigingen. Sensei Hans vond het allemaal prachtig maar het mooiste cadeau stond aan de zijkant van de zaal, aldus sensei Hans; de kempoka’s van Long Zeh!

Oranje, groen en blauw
De groen- en blauwbanders gaven met sempai Thomas in hun midden een demo van de 3e en 4e taikyoku en de 1e en 2e saifa. Deze werd vervolgd met een solo-uitvoering van Aurora van de 3e en 4e taikyoku en van Kyara met de 1e en 2e saifa.

Linda en Rosanna gaven samen nog een voorbeeld van een verdediging om vervolgens het stokje over te dragen aan de bruinbanders.

Bruin
De bruinbanders gaven een indrukwekkende demonstatie van de 3e, 4e en 5e saifa met de 7e, 8e, 9e en 10e kumité en verdediging.

Zwart
Ook alle sensei droegen hun steentje bij en lieten de 7e, 8e, 9e en 10e saifa zien. Sensei Marco en sensei Arnoud deden samen een huiveringwekkend realistische demonstratie van verschillende mesweringen. Sensei Roger deed een solo van de 12e saifa.

Na al deze demonstraties waar we met zijn allen al jaren hard voor trainen was het inmiddels 13.15 uur geworden. Tijd om de demo’s af te sluiten en tijd te maken voor een hapje en drankje.

Het feest werd verplaatst naar Viebergo waar -met spekkoek, pandancake, lempers, lupis Surabaja, stroopwafelcake maar ook fetahapjes, borrelnootjes en snoepzakjes - het feest werd vervolgd en tevreden werd teruggeblikt op een mooie, gezellige en vooral indrukwekkende dag !


Sensei Hans, namens alle kempoka’s van Long Zeh, bedankt voor al die fijne trainingen!
Je bent een kanjer!!!

Slide background


Klik hier voor de foto's 

 

Enschede, 8 juli 2017


Om 11.00 uur verzamelden de kempoka’s zich bij de Twentehallen. En na een half uur opwarmen begon het officiële examen. Altijd spannend….. Het was een warm en intensief examen waar taikyoku’s, saifa’s, verdedingen kumite’s en grepen werden uitgevoerd voor de 7e tot en met de 2e kyue.

Na twee uur hard werken werd het examen afgerond en werden de resultaten besproken door de sensei. De uitslag volgde niet lang daarna. Het resultaat mocht er zijn: 3 geel banders, 2 oranje banders , 3 groen banders, 2 blauw banders, 2 bruinbanders en 2 bruin-I banders!

Allemaal nogmaals van harte gefeliciteerd!!!!
2e dan voor sensei Jan Joost en Arnoud
Sensei Adriaan sprak zijn waardering uit voor sensei Arnoud en sensei Jan Joost. De wijze waarop zij invulling geven aan Shaolin Kempo werd door hem bekroond door de toekenning van de 2e dan.

Maar dat was nog niet alles……
Een bijzondere verassing voor sensei Adriaan en Hans

Uit handen van sifu Frans Smith ontvingen sensei Sensei Adriaan en sensei Hans de graduatie voor de 4e dan. Een bijzonder moment voor beide sensei voor wie de toekenning van deze 4e dan als een grote verassing kwam. Aansluitend op de diploma-uitreiking en afsluiting van de examendag bij “Long Zeh” richtte Sifu Frans het woord tot sensei Adriaan de Vries en sensei Hans Jouvenaar.

Sifu Frans: ‘Tijdens deze examendag heb ik gezien dat er bij Long Zeh op een goede manier wordt lesgegeven. Ik zie In de stijl en bewegingen van de kempoka’s van Long Zeh dat de traditionele wijze van Shaolin Kempo wordt doorgegeven. Het is fijn om te zien dat het uitdragen van Shaolin Kempo, waar ik ruim 50 jaar geleden mee begonnen ben, hier wordt voortgezet door sensei Adriaan en sensei Hans. Mijn waardering voor hun werk en de wijze waarop ze Shaolin Kempo uitdragen bij Long Zeh, wil ik graag uitspreken door het toekennen van de 4e dan.’’

Onder luid applaus en felicitaties ontvingen sensei Ad de Vries en Hans Jouvenaar de 4e dan.

Een mooie en bijzondere afsluiting van deze examendag!
Klik hier voor meer foto's van 8 juli
Klik hier voor de uitreiking 4e dan certificaat

Originele foto's kunnen op verzoek worden toegezonden: Contact Webmaster

Subcategorieën

Shaolin Kempo Long Zeh

Contact Info

Heeft u vragen over Shaolin Kempo Long Zeh, neem dan contact met ons op via de contact pagina of kom gerust een keer langs als we aan het trainen zijn.

Shaolin Kempo Long Zeh
De Reulver 120
7544 RT Enschede

Tel. 053 8500477