Slide backgroundSlide thumbnail

Wat je bezit is een bewijs van je kunnen

Wat je ermee doet bewijst wie je bent

Sifu Frans Smith

Bij Kempo werken we met verschillende kleuren in banden om aan te geven welke rang een kempoka heeft gehaald. Elke kleur of Kyu gradatie geeft weer, welke handelingen of technieken een kempoka beheerst. KYU betekent KLASSE. Je begint met de 8e kyu. Hoe lager de Kyu-graad, hoe donkerder de kleur van de band. Elk jaar in de zomer worden er examens afgenomen.De richtlijnen hiervoor worden, ruim van te voren, door de Sensei aangereikt. De kleur van de band geeft vooral de ontwikkeling weer die iemand heeft doorgemaakt. De rangen in de KYU categorie worden toegekend door Sensei, die zelf een DAN-graad bezitten en zijn aangewezen door Long Zeh.

KYU-Graden:     DAN-Graden:
Wit 8e Kyu     Zwart 1e Dan
Geel 7e Kyu   Zwart 2e Dan
Oranje 6e Kyu   Zwart 3e Dan
Groen 5e Kyu   Zwart 4e Dan
Blauw 4e Kyu   Zwart 5e Dan
Bruin 3e Kyu   Zwart 6e Dan
Bruin I 2e Kyu   Zwart 7e Dan
Bruin II 1e Kyu   Zwart 8e Dan
      Zwart enz...DAN graden kunnen alleen worden toegekend door minimaal 3 examinatoren, die daartoe gemachtigd zijn door de hoogste Stijl-autoriteit van de Kempo Bond. DAN betekent TREDE. Dus hoe hoger je wilt worden (bijvoorbeeld 3e dan), hoe meer treden je (de trap) op moet gaan. Dan-graden worden onderverdeeld in technische graden, waarvoor een examen moet worden afgelegd. Honorabele graden, worden slechts uitgereikt bij Bijzondere Promoties, bijvoorbeeld wanneer iemand door een speciale commissie wordt voorgedragen vanwege zijn uitzonderlijke prestaties en/of verdiensten in de sport , voor een Stijlgroepering of een bepaalde Organisatie. Als een kandidaat geslaagd is, krijg hij/zij van de examencommissie een diploma uitgereikt.

Shaolin Kempo Long Zeh

Contact Info

Heeft u vragen over Shaolin Kempo Long Zeh, neem dan contact met ons op via de contact pagina of kom gerust een keer langs als we aan het trainen zijn.

Shaolin Kempo Long Zeh
De Reulver 120
7544 RT Enschede

Tel. 053 8500477